Samen kom je verder

on a mission

Betere kwaliteit van leven

Bas over de samenwerking met Diabetes+:
Diabetes+ over deze samenwerking met Bas:

“Onze retraites organiseren we in samenwerking met Diabetes+, de eerste patiëntenvereniging voor mensen met type 1 diabetes. En daar zijn we hartstikke trots op.

Al sinds de oprichting van Diabetes+ voel ik me verbonden met Cas, Loes en Wietske. Geweldig hoe herkenbaar én positief ze het leven met diabetes benaderen. Echt een warm bad; precies wat zij voor ogen hebben.”

“Diabetes+ is er voor, door en met mensen met type 1 diabetes. We willen laten zien wat er wél kan en in onze eerste kennismaking met Bas was er meteen een klik.

Als je type 1 diabetes hebt, is dat soms een hele klus. Om tijdens een workshop of retraite weekend even tot jezelf te komen, in een omgeving met alleen maar gelijkgestemden die je begrijpen, is zó waardevol. De gesprekken die ontstaan tussen de ceremonies en oefeningen door zijn nét zo waardevol als de coaching op zich. Een optelsom in alle opzichten. Iets waar we enorm trots op zijn!”  

mooie woorden

De missie van Diabetes+

Diabetes+ zet zich in voor een betere kwaliteit van leven voor mensen met type 1 diabetes en alle schillen eromheen; of je nu partner, ouder, kind, vriend, vriendin, sportmaatje, behandelaar of werkgever bent van iemand met type 1. Of je ermee in aanraking bent of nog komt. Het beste eruit halen, dat is onze missie. En dat doen we samen! Helemaal in de tijdsgeest van nu en met een blik op morgen. Laagdrempelig, kleurrijk en voor iedereen.

Diabetes+ is 100% type 1 en 100% patiëntgedreven.

Aan het woord

Over de Diabetesretraite

Loes Heijmans

Bestuurder Diabetes+ en deelnemer 1e retraite

“Vlak voor het retraite weekend dacht ik nog; ‘maar ik heb momenteel eigenlijk helemaal geen diabetes-issues…wat ga ik daar doen?’. Nou, enorm genieten was het antwoord! En stiekem ben ik ook nog wel wat issues tegengekomen natuurlijk.

Wat een prachtige sessies heb ik mee mogen maken. De muziek uit de cacao-ceremonie kwam recht in mijn hart binnen en terugdenkend aan de Quantum Life Breath-sessie van Bas krijg ik nog steeds een grote glimlach op mijn gezicht. Of ik dat uit kan leggen? Nee, dat is echt iets wat je moet ervaren om het te begrijpen. Ik kan het je in elk geval van harte aanraden!”

Wietske Wits

Bestuurder Diabetes+ en deelnemer 1e retraite

“Omdat type 1 diabetes is zoveel meer dan insuline toedienen en koolhydraten tellen is het zo ontzettend belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, niet alleen fysiek, maar vooral ook mentaal. Iets waar wij bij Diabetes+ echt voor staan.

 

De laatste jaren ben ik vooral bezig met het mentale vlak van mijn type 1 diabetes, door milder naar mijzelf kijken, is mijn leven met type 1 lichter geworden. Bij de retraite van Jacobien en Bas kwam juist die lichtheid aan de orde. Ik als mens kwam heel erg aan de beurt, ik ben dichterbij mijzelf gekomen en dus ook dichterbij mijn kracht en mijn uitdagingen. Deze retraite is echt een must do!”

Hoe zou het zijn?

Een paar dagen voor jezelf. Met
een groep gelijkgestemden.
Niets uit te hoeven leggen. Samen
de diepte in. En er lichter uitkomen.

Een paar dagen voor jezelf. Met een groep gelijkgestemden. Niet uit hoeven leggen. Samen de diepte in. En er lichter uitkomen.