that’s the magic

Cacao-ceremonie

Wat gaat een cacao-ceremonie voor jou betekenen?

Natuurlijk ben je nieuwsgierig, maar je tijd is ook kostbaar. Dus waarom zou je meedoen aan zo’n cacao-ceremonie?

Dat is een heel belangrijke vraag om jezelf te stellen. Iedere cacao-ceremonie is verschillend, omdat iedere deelnemer verschillend is. Toch zijn er een paar uitkomsten, die ik regelmatig hoor na de cacao-ceremonie.

Je boost je geluksgevoel

Rauwe cacao bevat fenylethylalanine. Dat is het stofje dat de aanmaak van endorfine stimuleert. Drie keer raden hoe dit stofje ook wel genoemd wordt… Yep, je gelukshormoon. Hallo geluksgevoel!

Je voelt veel meer zelfliefde

Nog zo’n fijn gelukshormoon: serotonine. Ook dit wordt gestimuleerd door de rauwe cacao. Vooral op het gevoel van blij zijn met jezelf wordt hierdoor geboost. Kom maar op met die zelfliefde!

Je gaat uit je hoofd, in je hart

De oude Maya’s noemde rauwe cacao een medicijn voor het hart. Een heel mild medicijn, die je in staat stelt om de connectie met jouw kern weer te maken.

Je ontvangt bijzondere inzichten

Door de rauwe cacao en de begeleidende visualisatie en muziek raak je in een heel prettige, ontspannen staat. In deze staat (de thèta-staat) heb je toegang tot diepere lagen van je bewustzijn. Hierdoor krijg je inzichten en antwoorden die je in het dagelijkse leven niet kan verzinnen.

Je neemt je persoonlijke ontwikkeling serieus

Voor de meeste mensen begint de reis van persoonlijke ontwikkeling met een boek of een podcast. Helaas blijft het daar vaak bij. Als je je persoonlijke ontwikkeling serieus neemt, weet je dat je niet alleen moet snappen maar vooral: doen. Aan de slag om oude patronen van je af te schudden. Cacao helpt daar geweldig bij.

Je bent verantwoord bezig

Echte persoonlijke ontwikkeling begint met het nemen van verantwoordelijkheid voor jezelf en je leven. Cacao stelt je in staat om op een diepere manier naar jezelf te kijken en vervelende ervaringen te helen. Zo schoon jij jezelf op en word je een mooier mens.

Je behaalt jouw doelen

Een goede cacao-ceremonie start met het zetten van je intentie. Daarmee bepaal jij de focus van je innerlijke reis. Voor iedereen is het doel van die reis verschillend. Iedereen werkt aan zijn eigen persoonlijke ontwikkelingsdoelen.

Je werkt aan de lange termijn

Doordat je inzichten krijgt en je ‘oude pijnen en pijntjes’ loslaat, heeft een cacao-ceremonie niet alleen een positief effect op jou vlak na de ceremonie. De echte veranderingen ga je merken in de tijd na de ceremonie (en lang daarna). Jij bent verandert en daarmee je leven ook.

Je doet je omgeving een plezier

Dit is een no-brainer. Stel je maar eens voor: ga jij liever om met een chagrijnige mopperkont? Of met een vrolijke levensgenieter waar het geluksgevoel uit de poriën stroomt? Ja, dat dacht ik. Voor je omgeving zal het niet anders zijn. En goede kans dat je hen ook besmet met jouw fijne vibe.

even concreet

Wat mag je verwachten van onze cacao-ceremonie?

Bij Cacao & co houden we kwaliteit en een beetje luxe. Om dat te waarborgen bouwen we de ceremonies steeds op dezelfde manier op.

Nog belangrijker vinden we veiligheid en vertrouwen. Als je nog nooit een cacao-ceremonie hebt bijgewoond kan dat best een beetje spannend aanvoelen. Daarom zorgen we er voor dat jij je altijd veilig en vertrouwd kan voelen. Alleen dan kan je optimaal ontspannen en je mooiste innerlijke reis maken.

De ceremonies van Cacao & co voldoen altijd aan de volgende kwaliteitspunten.
Gecertificeerde begeleiding

Alle begeleiders zijn gecertificeerd en hebben ruime ervaring met verschillende energetische en bewustwordingstechnieken. We kunnen je altijd weer terughalen naar het hier en nu, als dat nodig is. Ook helpen we graag bij het loslaten van ‘oude pijn’ of een trauma.

Uitgebreide intake

Als jij je aanmeldt, ontvang je een intakeformulier. Deze wordt doorgenomen, waarbij speciale aandacht is voor eventuele contra-indicatoren. Indien nodig volgt een gesprek met de begeleider over jouw veiligheid tijdens de ceremonie. Gelukkig heeft cacao weinig contra-indicatoren, maar we nemen het zekere voor het onzekere. Safety first! 

Begeleiding vooraf

In de dagen voor de ceremonie ontvang je tips en tricks om je voor te bereiden. Er is zelfs een voorbereidende opdracht beschikbaar om je te helpen met je intentie bepalen.

Lekker landen

De ceremonie dag start altijd met een kennismaking en  -als je dat wilt- het bespreken van je intentie. Dit is een ontspannen moment waar veel ruimte voor vragen is. Handig om ze vooraf al even op te schrijven.

Biologische cacao

Cacao & co werkt alleen met de beste ingredienten. Onze cacao komt van een kleine boer in Guatemala en is 100% biologisch. Ook de andere ingredienten, zoals de chilipeper, de thee en de honing of dadels selecteren we op kwaliteit en herkomst.

Voorbereidende ceremonie

De rauwe cacao en andere ingrediënten worden verwerkt in een voorbereidende ceremonie door de begeleider. Naast het fijnsnijden, mengen en op smaak maken, besteden de begeleiders ook aandacht aan een groepsintentie. Zo bereiden we een veilige en vertrouwde reis voor.

Energetische check

Alle begeleiders zijn bekend met energetische lichaamswerk. Voor iedere ceremonie checken we in hoeverre jouw lichaam aangeeft dat het zich veilig voelt. Mocht het nodig zijn, dan helpen we je om los te laten wat je ervan weerhoudt om je vertrouwd te voelen in de ceremonie.

Luxe setting

De locaties van Cacao & co worden gekozen om hun fijne vibe. Mooie, lichte ruimtes die prettig aanvoelen. Geen systeemplafond met tl-licht voor ons. Daar houden we niet van. En we geloven dat een fijne plek doorwerkt bij de deelnemers, zodat jouw innerlijke reis goed voelt.

Geen gesjouw

Tijdens de ceremonie hoef je niets mee te nemen, de locatie is van alle gemakken voorzien. Lekkere luchtbedjes, zachte kussens en dekentjes en voor de liefhebber een meditatiestoel. Ook krijg je een oogmasker zodat je helemaal in je eigen reis kan zakken.

Lekkere (on)gezonde snacks

Voor de ceremonie eet je een aantal uren niet, zodat je lijf de cacao makkelijk op kan nemen. De cacao zorgt ervoor dat je geen honger hebt. Aan het einde van de ceremonie merk je dat je wel weer wat lust. Dan staat er een gezonde soep en wat gezonde snacks klaar. Heb je liever iets zoets of iets minder gezonds? Ook daar zorgen we voor.

Aandacht voor jou

Bij Cacao & co geloven we in persoonlijke aandacht. Daarom zijn de groepen meestal rond de tien personen. Is de groep groter, dan is er een tweede of zelfs derde begeleider bij. Zo weten we zeker dat we jou optimaal begeleiden.

Goede nazorg

Op de dag zelf en ook in de dagen na de ceremonie is er nazorg. Soms is het fijn om je verhaal te delen of om je vragen te stellen. Misschien wil je je inzichten verifiëren. En als er meer individuele begeleiding nodig is, doen we dat ook graag.

voelen. voelen. voelen.

Zoek jij ook meer verbinding met jezelf?

Helemaal klaar met altijd maar in je hoofd zitten? Herstel dan de verbinding met je hart. Je bent meer dan welkom bij Cacao & co.

Doe je mee met de volgende cacao-ceremonie?

Reserveer nu je plekje

Hieronder vind je de eerstkomende cacao ceremonies. Consider yourself invited. Klik op de ceremonie die jij wilt bijwonen en volg het menu om je betaling in orde te maken. Zodra je betaling voldaan is, is jouw plekje voor de ceremonie gereserveerd. Hiervan krijg je een bevestiging in je mailbox.

 

In de dagen voorafgaand aan de ceremonie ontvang je de mail met tips & tricks ter voorbereiding, zodat je er al helemaal in komt. Ook krijg je een intakeformulier opgestuurd, zodat ik je optimaal kan begeleiden.

Let’s talk

Voel je dat een cacao ceremonie iets voor jou is, maar wil je toch even overleggen? Mail me maar. Ik help je graag.

 

Wil je wel, maar kan je niet op de bovenstaande dagen? Hou deze pagina in de gaten. Er komen regelmatig nieuwe data bij.