Wat kost een cacao-ceremonie?

De prijzen voor een cacao-ceremonies lopen sterk uiteen. De reden: de prijs van dit eeuwenoude ritueel hangt van een aantal factoren af. Denk bijvoorbeeld aan de plaats en de duur van de ceremonie, de professionaliteit van de begeleiding en de inhoud van de ceremonie. 

Een eenvoudige vraag met veel verschillende antwoorden

Eigenlijk is het met een prijs voor een ceremonie net als met een auto. Wat is de prijs van een auto? Dat hangt er natuurlijk vanaf wat voor auto je bedoelt. Een klein boodschappenkarretje kost meestal minder dan een grote, veilige auto waar je iedere dag veel kilometers mee aflegt. Ruimte, veiligheid, brandstof. Al deze kenmerken spelen een rol bij het beantwoorden van deze vraag.

 

Wat beïnvloedt de prijs?

Zo is het ook met een cacao-ceremonie. Uiteraard hangt de prijs van een cacao-ceremonie van de duur en de invulling van de ceremonie af. Daarnaast speelt de begeleiding vooraf èn achteraf een rol, net als de professionaliteit van de begeleiding. Kijk ook naar de grootte van de groep en de aandacht die je er is voor jóúw begeleiding. Tenslotte heeft ook de locatie effect op de prijs.

 

Tot wel honderden euro’s

Een hele korte, basic ceremonie in een grote groep met beperkte begeleiding vind je al vanaf een paar tientjes. Een langere, kleine ceremonie met veel persoonlijke aandacht, zowel tijdens de ceremonie, als voor en na, zal ergens tussen de €100 en €200 kosten. Wil je een individuele ceremonie met één op één begeleiding dan kom je al snel boven €400 uit.

 

Wat is het waard?

Even weer terug naar die vergelijking met die auto. Stel, je hebt een auto van €25.000 op het oog. Is dat dan duur? Dat ligt er aan wat die auto voor jou betekent. Is het een bestelbus die je elke dag voor je werk als pakketbezorger gebruikt? Of een manier om je kinderen eens per maand veilig naar opa en oma te brengen? Gebruik je ‘m dagelijks om naar je werk te gaan? Of is ‘t om twee keer per jaar op vakantie gaan met je gezin? De waarde van de auto hangt sterk af van het doel waar je ‘m voor nodig hebt. 

 

Leuk voor een keertje of de diepte in

Zo is het ook bij een cacao-ceremonie. Wil je een keertje proeven hoe rauwe cacao smaakt? Of wil je ‘t gewoon een keertje meemaken omdat het zo hip is? Wil je op een relaxte manier de diepe connectie met jezelf weer voelen? Of wil je op een veilige manier je interne blokkades oplossen? Afhankelijk van jouw wensen kies je de ceremonie en professionele begeleiding die daar bij past.

Wil je een cacao-ceremonie bijwonen?

Bij Cacao & co helpen we je graag

De belangrijkste peilers van de caca0-ceremonies bij Cacao & co zijn veiligheid en vertrouwen. Alleen dan kun jíj́ een fijne innerlijke reis maken. Benieuwd hoe zo’n cacao-ceremonie bij ons er uit ziet?