Jacobien Meijering

Oprichter Cacao & co

Weet je wat ik zo vreemd vind? Dat we overal leren hoe we ons hoofd zo goed mogelijk kunnen gebruiken, maar dat we nergens leren hoe onze gevoelens werken. Logisch dat zoveel mensen in hun hoofd zitten, toch?

 

Been there, done that trouwens. Jarenlang kwam het woord voelen niet eens voor in mijn vocabulaire. Toen ik een purpose burn-out kreeg, leerde ik hoe je dat doet: voelen.

 

Op mijn ontdekkingstocht leerde ik ook de prachtige werking van rauwe cacao kennen. Wauw! Zo zacht, zo liefdevol en toch zo krachtig. Dit moeten toch meer mensen ervaren?! En dan graag op een veilige manier, onder begeleiding van een professional. (Helaas, dat gebeurt niet overal).

 

En geloof me; het leven is zo veel mooier als je je hart opent. Minder denken, meer voelen. Dat gun ik jou ook!

Naast ondernemer en begeleider is Jacobien vooral de partner van Bas en de moeder van Ava, Vesper, Ravian en Riven. Samen wonen ze in de Brabantse bossen. Naast Cacao & co is ze ook de oprichter van Oorspronkeling, Diabetesretraite en Mommy Sparks. 

Over Cacao & co

Cacao-ceremonies. Wat een grote verschillen zijn er tussen de verschillende ceremonies! Allerlei soorten en maten. Dat viel me op toen ik een behoorlijk aantal ceremonies had meegemaakt.

 

Hoewel het uiteindelijk natuurlijk om de werking van de cacao gaat, is een veilige en fijne ceremonie voor mij erg van belang. Als dat ontbreekt heeft dit namelijk een groot effect op je innerlijke reis. Dat heb ik zelf wel eens meegemaakt en geloof me: dat is afrader!

 

Kijk, een cacao-drankje bereiden is één ding, maar een veilige ceremonie leiden en de deelnemers dragen is een tweede. En stel je eens voor dat een deelnemer in een zwaar stuk komt en er niet meer uit kan komen? Dan is het wel heel fijn dat je begeleider goed onderlegd is in energetisch en lichaamsbewustzijnswerk, toch? Voelt een stuk veiliger!

 

Deze elementen heb ik bijeen gebracht in de ceremonies van Cacao & co. Zodat jij op een veilige en fijne manier de prachtige effecten van rauwe cacao kunt ervaren.

 

Wist je trouwens dat de eerste cacao-ceremonies die ik begeleide namens het merk Oorspronkeling waren? In de ontdekkingstocht naar je purpose worden ook cacao-ceremonies ingezet om tot je kern te komen. Cacao & co is dus eigenlijk een voortvloeisel van deze eerste ceremonies.